Monday, October 27, 2008

PJS DIMINTA FAHAMI 'BACK TO BASIC'

Semua PJS seluruh negara telah hadir ke Kursus Perkongsian Ilmu Cemerlang (PIC) yang diadakan pada hari ini 27 Oktober 2008 di Dewan Omar Mokhtar, RFC Sungai Petani, Kedah.

Sebahagian PJS sedang mendaftar di kaunter pendaftaran PIC di Dewan Omar Mokhtar, RFC Sungai Petani

Kursus yang berlangsung selama 2 hari bertujuan untuk mendedahkan ilmu herba dan cara-cara pengamalannya kepada semua PJS. Dalam ucapan perasmiannya, Pengarah Urusan HPA, Hj Ismail Ahmad mengingatkan semua PJS bahawa kekuatan dan asas perniagaan HPA adalah produk makanan kesihatan berasaskan herba. Beliau menyeru semua PJS agar dapat memahami konsep 'Back To Basic'. Ini bermakna, semua PJS perlu menguasai ilmu perawatan dan pengubatan JAWI yang memberi penekanan kepada amalan produk-produk pemakanan herba.

Suasana Kursus PIC di Dewan Omar Mukhtar, RFC Sg Petani

Beliau mengingatkan semua PJS bahawa wang ringgit belum tentu dapat menyelamatkan HPA dari serangan-serangan musuh perniagaan dan musuh agama. Tetapi dengan ilmu herba yang mantap, PJS diharapkan agar dapat mempertahankan empayar perniagaan ini.

Sebahagian PJS sedang mendendangkan nasyid 'ISLAM BOLEH dan 'BINGKAI KEHIDUPAN'

Kehadiran HPA di tengah-tengah kelompok masyarakat pada hari ini mula dirasai. Lahirnya RFC memberi tamparan hebat kepada pengusaha-pengusaha makanan segera yang merasakan jualan mereka tergugat. Walaupun tiada sebarang tindakan drastik diambil oleh musuh-musuh perniagaan bagi menyaingi HPA, namun persiapan dan persediaan awal di kalangan PJS amat perlu. Perniagaan HPA bukan hanya tertumpu kepada satu jenis barangan sahaja, malah HPA mempunyai 173 produk makanan kesihatan yang perlu digempur secara serius.

Pengarah Urusan sedang menunjukkan teknik 'TENAGA'

Semua PJS dinasihatkan agar mendalami ilmu herba agar berjaya sebagai Usahawan MLM Herbalis. Memberi fokus semata-mata kepada Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) belum tentu menjamin kesinambungan sebagai seorang herbalis.

Ends......

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Lensa eKPU