Sunday, October 26, 2008

KURSUS PIC DI SUNGAI PETANI

Program Perkongsian Ilmu Cemerlang (PIC) yang diadakan pada kali ini (25 dan 26 Oktober 2008) di Dewan Omar Mukhtar (RFC), Sungai Petani mendapat sambutan yang sungguh menggalakkan. Peserta terdiri daripada staf dan kakitangan HPA serta pengedar-pengedar dari seluruh negara.

Peserta tekun menyumbang idea di dalam aktiviti berkumpulan

Menurut Pengarah PIC pada kali ini, Saudari Azira Mamat, seramai 160 peserta telah hadir.
Mereka begitu bersemangat dan amat komited dengan program yang dianjurkan. Peserta mengikuti perjalanan kursus dengan penuh minat.

Kumpulan Muslimin sedang berbengkel

Kursus PIC disampaikan sendiri oleh Pengarah Urusan HPA, Haji Ismail Ahmad. Kursus pada kali ini memberi penekanan kepada ilmu DETOX dan Herba Jawi. Sebelum itu peserta telah didedahkan dengan Perjuangan dan Hala Tuju HPA. Pengarah Jati Setia (PJS) Cikgu Murad Abu Bakar dijemput menyampaikan slot bertajuk "Mengapa Kita Perlu Bersama HPA". Peserta-peserta dibahagikan dalam beberapa kumpulan, khusus untuk membincangkan tajuk kuliah yang disampaikan.

Kumpulan Muslimat sedang berbengkel

Semua peserta menginap di Homestay HPA yang terletak di Bandar Laguna Merbok. Pengangkutan bas disediakan untuk peserta berulang alik dari tempat kursus ke tempat penginapan.

Pengarah Urusan HPA, Haji Ismail Ahmad bersama beberapa peserta PIC

Dua muslimat dari KPU yang menjadi fasilitor PIC

Dengan adanya kursus seperti ini, peserta-peserta akan lebih memahami konsep herba dan cara-cara pemakanannya. Diharap selepas kursus semua peserta akan lebih yakin bahawa herba merupakan penawar sebenar yang mampu untuk mencegah dan menyembuh penyakit.

Ends.....

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Lensa eKPU