Tuesday, November 11, 2008

TANGGUNGJAWAB KITA BANTERAS KOPI PALSU

Jangan tertipu atau terpedaya dengan Kopi Radix tiruan (ciplak)

Sejak Kopi Radix "mai secawan" gah di seluruh negara, khususnya di kawasan utara, ada pihak-pihak tertentu cuba melakukan sesuatu yang sukar dijangkakan. Segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab telah mengambil kesempatan terhadap populariti kopi ini dengan mengeluarkan kopi radix palsu/tiruan.

Seiras tapi tetap berbeza...

Bagi yang kurang prihatin, sekali pandang uncangnya nampak sama. Tapi rasanya berbeza. Khasiat pastinya tidak sama. Malah jika tidak dibendung, besar kemungkinan kopi yang palsu ini boleh memberi kesan sampingan kepada kesihatan pengguna.

Langkah HPA mengiklankan kopi palsu di akhbar Harian Metro pada 11 NOV 2008 dan membuat perbandingan, adalah bijak dan wajar. Mereka yang cuba mengaut keuntungan mudah dengan menumpang populariti Kopi Radix ini amatlah dikesali.

Pastikan 'ORI'

Sebagai ahli dan pengedar HPA, adalah menjadi tangungjawab kita untuk sama-sama membanteras gejala yang tidak bertanggungjawab ini. Antara tugas dan tanggungjawab kita adalah seperti berikut :

1. Bekerja kuat bagi memastikan seluruh umat Islam dan warganegara di Malaysia menjadi ahli HPA.

2. Membeli Kopi Radix melalui cawangan atau stokis-stokis HPA sahaja.

3. Pastikan semua pengusaha kedai makan dan kafeteria yang menjual Kopi Radix menjadi ahli HPA.

4. Fahamkan setiap ahli HPA bahawa perniagaan ini adalah secara MLM. Ada untung runcit dan ada bonus diberikan kepada setiap ahli yang berjaya membuat belian minima 50 Nilai Mata setiap bulan.

Dengan ini setiap ahli HPA yang mahukan barangan halal lagi baik secara automatik tidak akan membeli kopi tiruan walaupun harganya murah. Perlu diingat bahawa kelahiran kopi radix tiruan sekadar mahu mensabotaj atau mengaut keuntungan di atas populariti KOPI RADIX kita.Ends.......

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Lensa eKPU